UNICEF 2019 nieuws op de website van de Nederlandse Bridge Bond.

Opbrengst UNICEF Harten Troef breekt opnieuw records

donderdag 5 december 2019

Namens UNICEF bedanken we alle organisatoren en iedereen die heeft meegeholpen aan de Harten Troef. De editie 2019 mogen we gerust een succes noemen. Werden vorig jaar volgens UNICEF alle records gebroken, dit jaar is de opbrengst nóg hoger. 

Nancy Hoogendorp, projectleider UNICEF: “De laatste Harten troef voor UNICEF drive van dit jaar is gespeeld en de uitslag is bekend…….De Harten troef voor UNICEF 2019 heeft het gigantische bedrag bij elkaar gebracht van maar liefst: € 69.148,14. Een enorm bedrag dat veel verschil gaat maken voor de jongeren in Jordanië.”

We mogen weer bijzonder trots zijn op dit prachtige resultaat dat met kleine en grote drives bij elkaar is gebracht.

Wat gaan we doen met het geld dat is opgebracht?

UNICEF is er voor de kinderen die hun leven hebben moeten opbouwen in een vluchtelingenkamp. Ze hebben veel te verwerken, zo hebben deze jongens en meisjes vaak jarenlang onderwijs gemist. UNICEF wil dat alle kinderen en jongeren, of het nu in een vluchtelingenkamp is of daarbuiten, de ruimte hebben om zich te ontwikkelen, vaardigheden te leren en zich voor te bereiden op een studie en werk.

Jordanië is een baken van stabiliteit in het Midden-Oosten. Van oudsher is het land een safe haven voor vluchtelingen. Op dit moment worden honderdduizenden Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen en gastgemeenschappen. Een verloren generatie voorkomen is niet alleen van belang voor de kinderen en jongeren zelf, maar ook voor Jordanië, Syrië en de regio. Deze meisjes en jongens zijn de toekomst van het Midden-Oosten. Er schuilt een enorme potentie in deze generatie.